Home Top Ad

Responsive Ads Here

Roma Turları

Share:
Roma'nın Merkezinden Görüntü
Başkent Roma, bildiğiniz üzere dünya tarihine de damgasını vurmu bir imparatorluğun merkezi olmuş ve adını halen andığımız, tarihi turistik yerlerinin bir hayli çok olduğu İtalya kentidir. Dünyada pek çok turist tarafından her yıl ziyaret edilen Roma tarihi dokusuyla Akdenizin güzel kentlerinden biridir. 1300 yıllık bir imparatorluğun kalıntılarını bulabileceğimiz tarihi dokuya sahip kentin herbir yanı, turistlerin ilgisini çekebilecek tarihi - turistik değerlerle doludur gece-gündüz eğlencenin merkezi Roma güzel bir şehir olarak bilinmektedir. Kentin tamamında turizm ile ilgili etkiler varlığını gösteriyor. Eski Roma İmparatorluğu çağlarında Roma bilindiği üzere ikiye ayrılmıştı, Doğu Roma ve Batı Roma olarak iki şekilde yönetilen imparatorluk şimdi dünya turizm mirasına hizmet eden o devirleri anlatıyor. Roma turları sayesinde her yıl turistler tarafından en çok ziyaret edilen ülkeler arasında olan İtalya, turizm gelirleriyle iyi konumdadır. Roma Turu düzenleyen pek çok tur firması veya organizatör firma vardır, uygun fiyat olanaklarıyla imparatorluğun şehrine yolculuk yapmak isterseniz size bu konuda farklı alternatifler sunulur. İtalya'nın Roma şehrinde gezilip görülecek pek çok yer vardır.

Roma ziyaretinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında İtalya'nın diğer şehirleri de vardır. Roma kent nüusu: 3,675,800 olarak aktarılmaktadır. Gladyatörler şehri olarakta bilinen Roma ve kültürü tüm dünyada ilgi uyandırıyor. Şehir Türkiye'nin en güzel şehri İstanbul'a benzemektedir, bu iki şehir de tarihe not düşmüştür ve 7 tepeli şehir olarakt anılır. Roma turları yıllık olarak turistlerin akınıyla sağlanıyor. Pek çok hristiyanlık inancına sahip dünya insanı Roma'ya akın ediyor. Değerlendirmelere göre  Roma, Paris kadar Paris ise Roma kenti kadar değerlidir. Roma tariki kültürel yapısıyla değil modern şehir yapısıyla postmodernizmin sokaklarda yaygın şekilde yaşandığı şehirlerdendir. Günlerce ve hatta haftalarca gezmekle bitiremeyeceğiniz bu şehri ziyaret etmenizi öneriyoruz. Sonsuz Şehir lakabıyla anılan kentin civarında pek çok güzel şehride gezme olanağına sahip olacaksınız, Lazio Bölgesi'nde bulunan tüm İtalya şehirlerini Roma turuyla tamamlamış olacaksınız.
 

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!