Home Top Ad

Responsive Ads Here

Risale Okuma

Share:

Risale'leri Okuma
Her sabah aynı aşk-u şevk ile okumak ve sürekli okuyup günümüzdeki olaylarla bağdaştırmak.Eski kitaplar demek insani onlardan  mahrum eder.
Bir zümre azami velayete talib olmalı.
Işık kaynağı şeylere teveccühümüz hayatiyettir. Yüz defa da okusak da devamlı okumalıyiz zira  Allah(cc)in Teveccühu teveccühe olur.
Bunlar diyet ve reçete gibidir. Hayatiyet buna bağlı.Tefekküre yol bulma. Ameliyat-ı fikriyye ve ihlas.Her mes’eleyi, her sözü Allah (c.c.)’a dayandırma.Kelamın fazlası israfdır.
En fazla kelam israfı Risale-i Nur dersanelerinde yaşanıyor. Dünya kadar kelam israfı yapılıyor.Az yeme, az içme, az uyuma, az konuşma, v.b.
17. Söz de anlatildigi gibi O (c.c.)’nu görme, konuşma, yaşama, hissetme esas gayedir.
Sözler O (c.c.)’nu anlatmıyorsa israfdır. Meclislerde söz trafik memurluğu yapıp arkadaşlari yararlı sözlerle takviye etmelidir.Aklı erenler söz trafiğini çok iyi ayarlamalı
Meclisler cismaniyyetten çıkıp, kalb ve ruhun derecesine çıkma mevzuu olmalı.Gündüz hayatı gece hayatıyla alakalıdır.Her ay ve her hafta tesbih namazı kilinmalidir.
Gece hayatına kapalı olan berzahdakilere bir şey anlatamaz. 9. Söz bu konu üzerinde çokça durur.
İbn-i Ömer gibi gece namazı olmadan güzel olunamıyor.Bizi kıskıvrak alan geceler olmaması buyuk bir eksiklikdir.Eskiden bazi guruplari  kınardık. Bunların kendisi muhtac-ı himmet soyluyorlar ama amelleri yok diyorduk.
Bu olmazsa metafizik gerilim gevşeyecektir.Her gün hayata yüreğimiz hoplamış ve gözümüz yaşarmış, muhasebe ile çıkmalıyız.
2. )Sahabe'nin ve velilerin hayatını okumalıyız.
Hilyetü’l-Evliya (Allah cc Dostlari)her yere ‘1 Takım’ alınmalıdır.Onların hayatını okumak, kendimizi yenilemedir. Vahid-i kıyasidir. Biz onların gölgeleriyiz.
Sabah-akşam dualarının okunması.Virdlerin devamı sürekli bunlara bağlıdır.Hz. Ali Efendimiz (r.a.) hayatım boyunca virdlerimi hiç bırakmadım buyurur.
Bu cemaat şimdilerde çok beslenmiyor. Üstad'ın talebeleri büyük Cevşen'i hergün bitirirlerdi.Üstad, Mecmeu’l-Ahzab’ı on beş günde bir bitiriyor.Bu ikisi yaşanmayınca boşluk oluyor.
Azami ihlas, azami zühd, azami takva, azami velayet.Belli bir zamandan sonra dünyayı tamamen terk.
Arkadaslar hergün sızım sızım sızlasınlar ki kalbleri açılsın.Nur talebeleri yeniden kendilerine baksınlar.Duygu ve düşüncede partal olmamanın yolu dirilişten geçer. Yoksa olursunuz.Hedef dunya ukba ikisini birden yapmaktır.
Dost, muhibb, şimdilerde müstaidler var.Erkan: Hayatını bu işe kilitlemiş.Sahip: Ömrü boyu işe sahip.Talebe: Kendi eserleri gibi neşreder.
Dost: Bunlar güzel, der.Taraftar: Bu hizmet güzel.Muhibb: Bu insanlar engellenmemeli.derlerMüstaid:Ileride bu mertebelerden birine girmeye musait demektir....
Manevi mertebeler 300’ler 70’e, o 7’ye, o 3’e, onlardan gavs, kutup, imamlar seçiliyor.Yukarıda ya iki imam, ya kutub, ya gavs.
Elden geldiğince ahiretlerini kurtarıp Allah (c.c.) ile irtibat adına derinleşmeliyiz.
Gerekirse 2000yilinda,2010’da,2020’de de olsa o seviyeyi yakalayıp kalbimin açılmasını hedefleyip başka hedefi kıymetsiz göreceğim diye azmetmelidir.
Amerika’nın idaresi bile bu işe göre bana çok basit geliyor, her şeye rağmen.Dünyayı idare etmekten daha parlak bu iş... Kimse bizden endişe etmemelidir.Zira dunyalarina talip degiliz.
2000’de şu olacak , bu olacak , bunlar, mama gibi şeyler.Arkadan gelenlere ne enfes alemmiş yasanilanlar dedirtmeli, yalancı çıkarmamalıyız.
Kitap okuma, kaset dinleme, pazartesi-perşembe oroclarina riayet tam olmalidir.Ülser, şeker, yorgunluk v. s. yoksa oruçlar ve teheccüdler bozulmamalı.
Evrad-u ezkarın bazen sesli okunması tercih edilir. Bazen de açıktan yapılmalı. Evrad-u ezkar ve kitapları yeniden ele almalıyiz.
Yapamayan aksatan  kaza etmelidir.Efendimiz (s.a.v.) kılamadığı namazı katlayınca, yapamadığımızı katlamalıyız.Bu bir disiplin mevzuudur.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!