Home Top Ad

Responsive Ads Here

Hidroterapi nedir? Hidroterapi nasıl yapılır?

Share:
hidronefroz nedir, hidroterapi, hidroterapi kimlere uygulanır, hidroterapi merkezleri, hidroterapi nasıl uygulanır, hidroterapi nedir, hidroterapi suyla tedavi, hidroterapi teknikleri, hidroterapi yöntemleri, hidroterapinin amacı, su ile tedavi, suyla tedavi, suyla tedavi yöntemi, Hidroterapi Nedir
evremizde bulunan, her an gördüğümüz bazı maddeler hastalıklarımızın tedavisinde ciddi şekilde yardımcı olabilir. Bunlar keşfedilmeyen doğal ilaçlardır.

Dünyanın beşte dördü ve bedenimizin üçte ikisinin suyla kaplı olduğunu düşünürsek. Suyu çevremizde keşfedilemeyen doğal tedavi yöntemi olarak görebiliriz. Örneğin yüzme doğal tıp uzmanları tarafından fiziksel terapi olarak görülmektedir.

Bir takım hastalıklarda ve açık yaralarda suyun tedavi edici etkisi olabilir. Suyun en faydalı yönüde vücuda kazandırdığı enerjidir. Vücudunuzun sadece bir bölümünde su terapisi uyguladığınızda bu etkisini diğer bölgelerde de gösterebilmektedir. Vücutta bulunan tüm organların hatta hücrelerin vücudu toksinlerden temizleyebilmesi için suya ihtiyacı vardır. Su vücut ısısını dengede tutar.

Hidroterapinin ana maddelerini hareket ve tepki yasası oluşturmaktadır. Sıcak bir duş aldığınızda vücudunuz ısındığından kan aşağı doğru ilerler ve en uçta olan damarlara ulaşır. Soğuk suda sıcak suyun tam tersi tepki gösterir. bu defa kan yukarı doğru harekete geçer.

Suyun vücut üzerinde yarattığı etki ısısına göre değişir. Soğuk su enerji verir ve canlılık getirir. Vücuttan toksinleri atar, ateşi düşürmek içinde soğuk su faydalı olacaktır. Idrar yollarını açmakta, ağrıları dindirmekte ve kabızlık içinde soğuk su kullanılabilir. Buz ya da buzlu sularda kanamaları dindirir ve vücudun darbe almış bölümlerinde oluşabilecek olan şişlikleri önler.

Sıcak su vücudun rahatlamasını sağlar. Ağrılarda ve kızarıklıklarda da sıcak su kullanılması tavsiye edilir.

Ardı ardına yapılam sıcak ve soğuk banyolar kan dolaşımını hızlandırır. Sıcak su buharının gözenekleri açtığı, terlemeyi artırdığı ve göğüsteki kan basıncını da hafiflettiği görülmüştür.

Nasıl Uygulanır?

Su beden ağrılarını dindiren ve deriyi soğutan bir anestetiktir. Karnınızda oluşan krampları dindirmek için kompres uyguladığınızda yararını kısa süre içinde görürsünüz. İdrar üretiminizin artması için soğuk su içebilir ya da belinize sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Vücudunuzdan toksinleri arındırmak için hamama, saunaya gidebilir,jenital bölgeyi su ile yıkayabilir ya da bol su içebilirsiniz. Kuvvet kazanmak istediğinizde soğuk su ile banyo yapmalısınız. Rahatlamak için ise ılık banyo yapmanız gerekecektir.

Hidroterapi yöntemleri hastalığın oluştuğu bölgeye göre değişir. Su sıcak ılık ya da soğuk olabilir. Suyun ısısı sürekli değişim gösterebilir. Basınç da değişebilir. Banyo süresi uzun ya da çok kısa olabilir. Masaj için kullanılan araçlar değişebilir. Örneğin kese ya da sünger kullanılabilir. Suya özel otlar, tuz hatta çamurda karıştırılabilir.

Rahatsızlıklarınıza göre aşağıdaki terapi yöntemlerini kullanabilirsiniz:

Isırganotu/Rezene: Ciltteki pürüzleri yok eder.
Biberiye: Kan dolaşımını uyarır.
Sarı papatya: Cildi pürüzsüzleştirir, gözenekleri açar; uykusuzluk ve hazımsızlık problemlerini çözer.
Çamözü: Terlemeyi hızlandırır, cildi yumuşatır, kızarıklıkları geçirir.
Zencefil: Kasları gevşetir, cildi renklendirir, dolaşımı hızlandırır.
Elma sirkesi: Güneş yanıklarının verdiği acıyı ve kaşıntıyı giderir. Rahatlamayı sağlar.
Adaçayı: Ter bezlerini uyarır.
Yulaf: Kaşıntı, kurdeşen, rüzgar yanıkları, güneş yanıklarında olumlu sonuçlar verir.
Soda/ Mısır nişastası/ Boraks: Yararlı bir antiseptiktir.
Sülfür: Aknelere iyi gelir.
İngiliz tuzu: Kasları gevşetir, nezleye iyi gelir, terlemeyi hızlandırır.
Ölü deniz tuzları: Yaralanmalardan sonra vücudu yeniler.
Tuz: Rahatlatıcıdır.
Kepek: Kaşıntılara iyi gelir, cildi yumuşatır.
Küçük hindistancevizi ağacı tohumu: Terlemeyi sağlar.

Bu bitkilerin tümünü aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz. Oldukça ucuz ve kolay olan bu tedavi yönteminin yararlarını kısa sürede içinde göreceksiniz.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!