Home Top Ad

Responsive Ads Here

FİİLDEN FİİL YAPAN EKLER

Share:
EYLEMDEN EYLEM YAPAN EKLER, ÖZELLİKLERİ (TÜRKÇE DERSİ KONU ANLATIM)

-Eylem kök veya gövdelerinden eylemler türetir.

Örn:

gül-üş, gül-üş-me, kov-ala …
 e    e    e    e    e     e     e

Ekler
Örnekler
-t
Uyu-t,yıka-t
-ar,-er,-ır,-ir
Piş-ir,kop-ar
-dır,-dir,-dur,-dür,-tır,-tir,-tur,-tür
Bil-dir,in-dir
-l,-ıl
Sar-ıl,yaz-ıl
-n,-ın
Giy-in,yaz-ıl
Ağla-ş,bekle-ş
-ı,-i,-u,-ü
Kaz-ı,sür-ü
 

5 yorum:

  1. nsl yazar olunuyo 12 yaşında çok bilgili biriyim en çok da türkçe konusunda arkadaşlarım bana bilgin derler şiir roman hikaye kompozisyon bilgi verici yazılar verebilirim cevabınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Yazar olmak için üniversitelerimizde yazarlık-şairlik gibi bölümler yok! Yazar olmak için sanata dair ve hayata dair bir takım edinimlere sahip olmalısınız, bilgili olmanın yanında üretmeyi, bilginizi sunmayı sevmelisiniz. Yeteneklerinizi biriktirip, yazılarınızı bir yayın evine iletebilir ve sponsor olmalarını isteyebilirsiniz. Bireysel olarakta maddi bir birikiminiz ile bin, on bin gibi kitap bastırabilirsiniz. Ancak bu da zor bir durumdur küçük yaştaki bir kişi için. Kitap yazmak, yazar olmak için sizi sahiplenecek bir yayın evi bulmanızı öneriyoruz, gerekirse kapı kapı dolaşın, kendinizi ve isteklerinzi tanıtıp sponsor olacak bir yayın evi arayın!

    YanıtlaSil

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!