Home Top Ad

Responsive Ads Here

MEME KÜÇÜLTME OPERASYONUNUN TEHLİKELERİ

Share:
Bu ameliyat sonrasında karşılaşabileceğiniz sorunlar meme dikleştirme ameliyatındakilere çok yakın ve riskler nisbeten biraz daha fazla. Bunların başında, her ameliyatta olduğu gibi kanama ve enfeksiyon var.
Bu tür ameliyatlarda ciddi bir kanama olması olasılığı neredeyse yok. Kanama memenin bir kenarında kan birikmesi yani hematom şeklinde olabilir. Doktorunuz sizi yeniden ameliyathaneye alarak bu birikmeyi temizlemek ve kanamayı, eğer devam ediyorsa, durdurmak isteyebilir..
Aynı şekilde ameliyattan sonra beşinci gün civarında tek taraflı bir şişlik enfeksiyon habercisi olabilir. Yine çözüm enfeksiyonun temizlenmesi ve tabii antibiotik ted
avisi olacaktır.
Cilt kaybı, yine nadir olmasına rağmen görülebilecek komplikasyonlar arasındadır. Genellikle ameliyattan sonra sigara içen hastalarda gözükür. Özellikle çok büyük memelerin küçültüldüğü ameliyatlarda bu risk daha artar. Deri siyah renkli sert bir şekil alır ve uzun süre pansuman yapılması gerekebilir. Bu süreyi kısaltmanın bir yolu da küçük bir müdahele ile ölü cildin temizlenmesidir. Aynı deri pro
blemi göğüs ucunda da görülebilir. Bir müddet pansuman sonucunda bu tür problemler genellikle tahminlerin ötesinde iyi iyileşirler. Sakın bir şey olmaz diye sigaraya başlamayın. Ameliyattan sonraki ilk iki haftanın kritik olduğunu unutmayın.
Yara iyileşme problemleri genellikle ameliyatta kullanılan kalın dikişlerden kaynaklanır. Genellikle bir kaç günlük pansumandan sonra iyileşirler.
Estetik sorunlar: Asimetri bu ameliyattan sonra karşılaşılabilecek sorunlar arasında. Ciddi asimetrilerde bir rötuş ameliyatı gerekebilir. Bu ameliyatın sonucunda meme şeklinizi hiç beğenmeme olasılığınız da tabi her zaman var. Bu durumda da bir ikinci ameliyat şansınız var. Genllikle asimetrileri düzeltmek kolay oluyor. En zor düzelen deformiteler meme ucunun gereğinden fazla yukarıya kaldırıldığı durumlardır. Göğüsleri cerrahi olarak kaldırmak kolayken sarkmalarını sağlamak çok daha zor olmakta.

1 yorum:

  1. açıklayıcı bir makale olmuş keşke meme estetiği ameliyatı öncesi bir hazırlık yapmak getrekirmi diye bir makale daha olsaydı

    YanıtlaSil

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!