Home Top Ad

Responsive Ads Here

KYK BURS YURT ve KREDİ BAŞVURUSU

Share:
LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteyi kazanan öğrencilerin büyük bir çoğu kalacak yer ve üniversite eğitimlerini sürdürebilmek için burs aramaya koyuldular.Bu konuda en büyük destekçi kredi yurtlar kurumu ve kredi yurtlar kurumu bursları

Bu konuda kredi ve yurtlar kurumu üniversite öğrencilerinin en büyük destekçisi. KYK üniversiteyi kazanan adaylara kalacak yer sağlamanın yanında, öğrencilere eğitimleri boyunca karşılıksız ya da karşılıklı para yardımında bulunuyor. Karşılıksız para yardımı başbakanlık bursu olarak tanımlanırken, geri ödemeli krediye, öğrenim kredisi deniliyor.
 
Kredi yurtlar kurumu için başvurular 16-25 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor. KYK başvurularınızı kyk.gov.tr adresine girerek internet üzerinde yapabiliyorsunuz. Başvuru sonuçları ise, 30 Ağustos 2010 tarihinde açıklanıyor.
 
NOT:
KYK Bursları verirken Türk halkını elekten geçirir gibi eleyerek burs veriyor. Sözüm şu ki Ben de bir üniversite öğrencisi olarak KYK nın burslarında eşitlik ilkesini yok saydığını savunuyorum. Şahsen sınıftan arkadaşlar KYK yı Kazıkladıklarını bas bas bağırırken bende nacizane burada KYK öğrencilere Burs verirken dikkat etmesini herkese eşit davranmasını istiyorum. en azından arkadaş gelipte KYK bana burs vermiyordu verdittirdim demesin. torpilci yavşakların kurumu haline dönüşen bu kurum ne derece aktif onuda siz biliyorsunuz, göreceksiniz. Bu Sözlerimden sonra KYK dan burs alacaksanız hiç almayın hakkınızla öğrenciliğinizle çalışın helal para yemiş olursunuz en azından. Ben yaşadım ve gördüm.
 

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!