Home Top Ad

Responsive Ads Here

KUTUP İKLİMİ KUTUP İKLİMİNİN ÖZELLİKLERİ

Share:
KUTUP İKLİMİ VE ÖZELLİKLERİ kutup iklimi
           


    Dünyanın sürekli olarak karlar ve buzlarla kaplı olan kutup bölgelerinde görülen iklim tipidir. Kuzey Kutbu çevresinde Grönland Adası’nın iç kısımlarında ve Antarktika’da etkilidir.
   Sıcaklık ortalaması bütün yıl boyunca 0°C nin altındadır. Sıcaklık, çoğu zaman -40°C ye, hatta daha altına iner.
  Yıllık sıcaklık farkı 30°C dolaylarındadır. Güneşlenme süresi çok uzun olmasına rağmen sıcaklık yükselemez. Çünkü güneş ışınları yıl boyunca bu bölgelere eğik açılarla gelir.
      Sıcaklık düşük olduğundan buharlaşma ile atmosfere karışan nem azdır. Dolayısıyla yağışlar son derece az ve her zaman kar şeklindedir. Ortalama yağış yıllık
200mm civarındadır. Bu sebeple kutup iklimine soğuk çöl iklimi de denir.
       Zemin buzlarla kaplı olduğu için bitki örtüsü yoktur.

AYRINTILI BİLGİ:
   1-Kutup çevrelerinde 70-90 paralelleri arasında görülür.
2-Grönland ve Antartika çevresi,...
3-yer daima kar ve buzla kaplıdır.Kalıcı karın alt sınırı sıfır metreden başlar.
4-Sıcaklı 0 C’nin altındadır.Akarsu, toprak ve bitki örtüsü yoktur.


Konu ile ilgili detaylı notlara ulaşmak için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.Üniversiteye yönelik hazırlık notları....Kavram dersanelerine tşk ederiz...
            http://uploaded.to/?id=5g4eq1

İklim tipleri ile ilgili harika bir sunum iklim tiplerinin harita ve gafiklerle desteklendiği üniversiteye hazırlıkta kullanılabilecek faydalı bir çalışma.
Sunumu indirmek için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!