Home Top Ad

Responsive Ads Here

EHLİYET ÇIKARMA SÜRÜCÜ BELGESİ ÜCRETİ

Share:
2014 yılı itibariyle ehliyet almak oldukça zor artık, bu yazımızdan bir öncekinde bu yolculuğun ilk adımları olan sınavlardan bahsetmiştik söz konusu direksiyon sınavını geçince ehliyet almaya hak kazanıyorsunuz. 2 haftaya yakın bir sürede takriben 12-13 sonrasında sürücü belgesi almaya hak kazandığınıza dair sertifikanız M.E.B tarafından çıkartılıyor. Kursunuza gidip dosyalarınızı alıyorsunuz sıra geliyor devletin kasasına para yatırmaya. Öyle parası olmayana vermiyorlar ehliyeti, devletin bu noktasından da kazığını yiyoruz kısaca. Diyelim ki 65 yıllık ömür hayatımız olsa biz de 20 yaşımızda ehliyet almaya kalksak 45 yıllık sürücülük anlarımız için ehliyet almak adına kaç para veriyoruz hesabını gelin detaylıca yapalım: Üstelik bir ailede en az 3 kişinin ehliyeti oluyor artık. Bu zamanda ehliyet her noktada gerekli görüldüğü içindir ki; devlette nereden kekleyeceğini çok iyi biliyor. İş para mevzusu olunca her yerde vergi dairesi var. Mesela 2010 da ekonomi bakanlığı diye bir bakanlık yoktu. 2011 'de bir bakanlık kurdular ekonomi bakanlığı adı altında, yani hem ekonomi bakanlığı var hem de maliye bakanlığı. Neden kuruldu bu halkın parasının halka hizmette ekonomik çıkarların tam teşekküllü denetimi için. Bu siyasi iktidarlar biri değil, önceki değil şimdiki değil hepsi kardeşim hepsi milletin sırtından geçinerek milletine zulüm yapmak için geliyor iktidara. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatleri uğruna siyasi emellerini de çıkarlarına karıştırarak helal sütlü insanları da oyunlarına alet ediyorlar.

Ehliyet çıkarma için ücretleri paylaşacağımız bu yazımızda 2014 yılı şubat - mart ayı itibariyle ka para alınıyor hesap edelim:

Direksiyon kursuna kayıt: Ortalama 600 TL dolaylarında (2013 yaz - kış arasında bu fiyat geçerliydi)
Şoförler Cemiyetine Dosya ( 50 TL civarında bir ödenek ayrı alınıyor )
Yazılı sınav ücreti: 40 TL
Direksiyon Sınav ücreti: 30 TL
4 kez direksiyon sınavına giriş hakkınız var her girişte 30 TL tutarına ek +10 TL alınıyor kademeli olarak.
Sertifika çıktıktan sonra Ehliyet almak için Vergi dairesine ödenen tutar: Tam şekliyle 346,70 TL
Bu da yetmiyor neymiş Emniyette kart ücreti diye 107 TL alıyor bu rakamlar 2014 şubat itibariyle geçerlidir.

Hesaplayın bakalım 1200 TL civarında parayı tutup ehliyete veriyoruz. Bu para devletin namussuzlukla aldığı paranın okkalı hali işte: Anlayacağınız devlet motorlu taşıtlar vergisi adı altında ayrı ehliyeti alırken tebrik parası adı altında ayrı para alıyor sizden, bu siyasi iktidarların bu millete yapmış olduğu yolsuzluk kardeşim. Bunun başka bir izahi açıklaması yok. Çıksın sen ne saçmalıyorsun kardeşim diyen görüşünü yazsın. Bu memleketin anayasalarında basına sansür kabul edilemez yazıyor. Bu bir anayasal maddeyse ve düşünce ve kanaatleri de özgürce ifade hakkına sahipsek sizlerde bu konuda veya diğer tüm konularda - + görüşlerinizi belirtmekten çekinmeyin. Adı üstünde netfikir.net Fikirler hep nettir, bizim sırrımız gerçekleri ifadeden yanadır.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!