Home Top Ad

Responsive Ads Here

ALPAGUT KASABASI ULAŞIM

Share:
Alpagut Köyü bağlı olduğu Dodurga İlçesine 7 Km., Çorum İline 60 Km. mesafede asfalt ulaşım yolu ile bağlı durumdadır. Kuzeyinde bulunan Osmancık İlçesine 35 Km. Laçin İlçesine 30 Km, Oğuzlar İlçesine ise 25 Km. mesafededir.

Komşusu durumundaki Tutuş Köyüne 3 Km, Çiftlik Köyüne 6 Km. ve Akkaya Köyüne ise 13 km. uzaklıktadır. Çorum İlinden Alpagut Köyüne sırasıyla, Osmaniye, Sarmaşa ve Kırkdilim Köylerinden sonra Laçin İlçe merkezinden geçerek Dutludere Yol ayrımından sola dönülüp, Dodurga İlçe merkezi ve Çiftlik Köyü içerisinden itibaren TKİ.Lİnyit Kömür İşletmesinden ulaşım sağlanır.

Osmancık İlçesinden köye 2 ayrı yol güzergahı ile ulaşılabilir. Birinci yol güzergahı ; Osmancık D100 ve D200 Karayolunun 4.Km. sinden sağa dönülüp, Dutludere Yol ayrımına ve buradan itibaren de sola dönülüp Kızılırmak köprüsünden Dodurga İlçe merkezi üzerindendir. İkinci yol güzergahı ise Osmancık İlçe merkezinin güney istikametine doğru tarihi Koyunbaba Köprüsü üzerinden geçilerek, Kumbaba Köyü ve Dodurga İlçe merkezine bağlanan ulaşım yoludur.Ancak bu yol güzergahı Osmancık İlçe merkezine daha kısa mesafede olmasına rağmen özellikle kış aylarında dar ve bakımsız olması nedeniyle pek güvenli değildir.


Alpagut Köyü Kızılırmak üzerine kurulan OBRUK BARAJI' na yaklaşık 30 Km. mesafededir. Ayrıca Ankara İline ulaşım Oğuzlar İlçesinden itibaren Çankırı üzerinden de sağlanabilmektedir. Orman içerisinde ki mevcut yollar yetersizdir. Orman içerisinden sadece Akkaya Köyüne ulaşım yolu bulunmaktadır. Orman yollarının daha çok ve düzenli bir şekilde yapılması hem orman yangınlarının söndürülmesi ve ormanların denetiminin basitleştirilmesi hem de bölge halkının ekonomik açıdan daha fazla yararlanmasını sağlamak açısından yerinde olacaktır.

TKİ./ADL.İşletmesinin faal durumda olduğu dönemlerde yetersiz durumda olan ulaşım yolu şuan itibariyle yeterlidir.



The image “http://img2.blogcu.com/images/a/l/p/alpagutkasabasi/corumharita1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!