Home Top Ad

Responsive Ads Here

Google Pek Bilinmeyen Özellikleri

Share:
Google’ın Az Bilinen 10 Özelliği
Şimdiye kadar Google’ı web sitelerinin içeriklerini gösteren bir platform olarak görmüşsünüzdür. Fakat bildiğiniz gibi olmayıp bilinmeyen yüzlerce özelliği vardır. Tamamını yazmak bir o kadar da fazla sayfa olacağından yalnızca 10 tanesine bu sayfalarda erişebilirsiniz.
Set Timer (Geri Sayım Sayacı)
Google’ı geri sayım sayacı olarak kullanabilirsiniz. Böylece herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan kolay bir şekilde sayaç oluşturabilirsiniz. Nasıl mı? Google arama yerine “set timer” yazdıktan sonra ne kadar geri saymasını istiyorsanız İngilizce olarak saniye, dakika veya saat yazabilirsiniz. Örneğin “set timer 5 minutes” yazarsanız 5 dakikalık bir sayaç oluşturabilirsiniz.
Sunrise (Gün Doğumu)
Herhangi bir şehirde Güneş’in kaçta doğduğunu mu merak ettiniz? Google’ın bu özelliği sayesinde öğrenmek istediğiniz şehrin gün doğumunu öğrenebilirsiniz. Google arama yerine “sunrise” yazdıktan sonra öğrenmek istediğiniz şehrin adını yazarak bulabilirsiniz. Örneğin “sunrise Kastamonu” yazarsanız o gün için Kastamonu’daki gün doğumunu öğrenebilirsiniz.
Time (Zaman)
Google’ın bu özelliği de zamanlarla alakalı. Bu sefer herhangi bir şehirde saatin kaç olduğunu mu merak ettiniz? Google’ın bu özelliği sayesinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Google arama yerine “time” yazdıktan sonra saatini öğrenmek istediğiniz şehrin adını yazarak bulabilirsiniz. Örneğin “time California” yazarsanız o an için California’daki saatin kaç olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Versus (vs)
Herhangi iki besinin ayrıntılarıyla kalori değerlerini görmek mi istediniz? Yine Google sayesinde kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken şey karşılaştırmak istediğiniz besinlerin İngilizce isimlerini yazmak ve ikisinin arasına vs yazıp aramaktır. Örneğin arama yerine “apple vs banana” yazdığınız zaman elma ve muzun kalori değerlerini karşılaştırabilirsiniz.
Flight (Uçuş)
Eğer herhangi birinin uçuş numarasını biliyorsanız uçağının inip inmediğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken şey Google arama yerine “flight” yazdıktan sonra uçuş numarasını yazıp aradığınız zaman uçağın inip inmediğini böylece öğrenebilirsiniz.
İmages (Görseller)
Herhangi bir resmin benzerlerini mi görmek istediniz? Google sayesinde öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken şey Google Görseller’den istediğiniz fotoğrafı yüklemek böylece istediğiniz resmin benzerlerini görüntüleyebilirsiniz.
Weather (Hava)
Belki de işinize en çok yarayacak bir özelliktir bu. Herhangi bir şehrin hava durumunu ve ilerleyen günlerde havanın nasıl olacağını mı merak ettiniz? Google sayesinde öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken şey Google arama yerine “weather” yazdıktan sonra öğrenmek istediğiniz şehrin hava durumunu öğrenebilirsiniz. Örneğin arama yerine “weather İstanbul” yazarsanız İstanbul şehrinin tam tamına 8 günlük hava tahmin raporu karşınızda olacaktır.
Metrik Translation (Metrik Çeviri)
Buna uzunluk ölçü birimlerinin birbirlerine çevrilmesi de denilebilir. Örneğin 10 milin kaç kilometre olduğunu mu merak ettiniz. Google sayesinde kolayca öğrenebilirsiniz. Google arama yerine “10 miles to km” yazarsanız öğrenebilirsiniz. Fakat bunlar sadece mil ve kilometre ile değildir. Ayak, inç gibi diğer ölçü birimlerini de dönüştürebilirsiniz.
Solve (Çöz)
Belki de bu özellik en çok biz öğrencilerin işlerine yarayacaktır. Geometrik şekillerin alanlarını, hacimlerini ve daha birçok işlemlerini bu özellik sayesinde öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey Google arama yerine “solve” yazdıktan sonra çözmek istediğiniz geometrik şeklin İngilizcesini yazıp aramaktır. Örneğin Google arama yerine “solve square” yazıp arattığınız zaman istediğiniz değerleri girerek kare ile temel geometrik soruları çözebilirsiniz.
Songs (Müzikler)
Çoğu kişinin hayatının müzik olduğu bu zamanlarda ilaç gibi bir özellik diyebilirim. Herhangi bir şarkıcının tüm şarkılarını bir liste halinde görüntüleyebilir ve dinleyebilirsiniz. Yapmanız gereken şey Google arama yerine “songs by” yazdıktan sonra istediğiniz şarkıcıyı yazıp aramaktır. Örneğin Google arama yerine “songs by Eminem” yazarsanız Eminem adlı şarkıcının bütün müziklerini listelenmiş bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.
Son Sözler
Böylece Google’ın az bilinen 10 özelliğini yazmış bulunmaktayım. Bu özellikleri kullanabilmeniz için Google dilinin İngilizce olması gerektiğini unutmayın. Eğer sorunsuz bir şekilde özelliklere erişmek istiyorsanız tarayıcı olarak Google Chrome kullanmanızı öneririm.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!