Home Top Ad

Responsive Ads Here

HABER GİRİŞ TEKNİKLERİ ÖRNEKLERİ

Share:
Haber Giriş Tekniği Örnekleri

HABER GİRİŞ TEKNİKLERİ NELERDİR ?
 
1-  ÖZETLEYİCİ GİRİŞ TEKNİĞİ

Konya-Afyon karayolunda dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Kamyonun kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarpması sonucu gerçekleşen kazanın aşırı hız sebebiyle meydana geldiği vurgulandı. Olay sonrasında, kamyon şoförü Ali Yemen isimli kişinin soruşturma için gözaltına alındığı belirtildi.

2-     TANIMLAYICI GİRİŞ TEKNİĞİ

Konya’da korkunç bir kaza meydana geldi. 4 kişinin hayatını kaybettiği 5 kişinin de ağır yaralandığı kazanın tek sorumlusunun kamyon şoförü Ali Yemen isimli şahıs olduğu ifade ediliyor.

3-     ALINTI GİRİŞ TEKNİĞİ

“Trafik ışıklarını fark edemedim, kaza kaçınılmazdı.” diyen Ali Yemen; 4 kişinin ölümüne 5 kişininse yaralanmasına neden oldu. Olaydan sonra ifadesi alınan
şoförün aşırı hız yaptığı gerekçesiyle kazaya sebebiyet verdiği vurgulanıyor.

4-     SORU GİRİŞ TEKNİĞİ

Kazanın nedeni aşırı hız mı? Kazanın sorumlusu kim? Trafik ışıklarına yaklaştığında ışıkları fark edemeyen kamyon, büyük bir faciayı beraberinde getirdi. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti.

5-     OKUR-İZLEYİCİ ADRESLİ GİRİŞ TEKNİĞİ

Siz de bu feci kazada ölebilir ya da yaralanabilirdiniz. Dün akşam Konya’da aşırı hız sonucu bir trafik kazası yaşandı. 4 kişinin hayatını kaybettiği kazada 5 kişide ağır yaralandı. Yetkililer son yıllarda gerçekleşen kazaların aşırı hız sonucunda meydana geldiğini belirtiyor. Ülkemizde trafik kurallarına uyulması konusunda yaptırımların artırılması gerekliliğine işaret ediliyor.



6-     GENELLEYİCİ GİRİŞ TEKNİĞİ

Türkiye’de meydana gelen kazaların çoğunluğunun aşırı hız ve dikkatsizlik sonucunda gerçekleştiği belirtiliyor. Konya’da meydana gelen kazada; duramayan bir kamyonun öndeki araçlara çarpması sonucu 4 kişi öldü, 5 kişiyse ağır şekilde yaralandı. Kazaların dikkatsizlikten kaynaklandığına dikkat çekiliyor.

7-     AYRINTILI GİRİŞ TEKNİĞİ

Aşırı hızın yol açtığı trafik kazası ölümlerle sonuçlandı, çok sayıda insan yaralandı. Kamyonun ışıklarda bekleyen araçlara süratle çarpması sonucu 4 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 5 kişiyse ağır yaralandı, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Trafik kazasında ölenlerden birisi de 2 yaşında bir bebekti. Olayın ardından yapılan incelemeler sonrasında Ali Yemen isimli kişinin kullandığı aracın muayene tarihinin geçtiği de bilgiler arasında yer alıyor.


8-     ZITLIK İFADE EDEN GİRİŞ TEKNİĞİ

Yetkililer aşırı hız yapmanın kaza ile sonuçlandığını belirtiyor ama araç kullanıcıları aşırı hız yapmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Konya’da bir kaza meydana geldi. Kazada 4 kişi öldü, 5 kişi de ağır yaralandı.

9-     ÖYKÜLEYİCİ GİRİŞ

Kazanın hesabı ağır oldu. Felaketi beraberinde getiren aşırı hız yürekleri yaktı. Konya’da süratli bir kamyon şoförü ışıkları fark etmedi, kamyon öndeki araçlara hızla çarptı. Kazada 4 kişi öldü, pes dedirtecek kazada ölenlerin yakınları isyan etti, Olaya dışarıdan müdahale eden bir kişi dikkatsiz davranan sürücüye tehditkâr sözler savurdu.

Konya Selçuk Üniversitesi - Gazetecilik Bölümü öğrencisi tarafından derlenmiştir.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!