Home Top Ad

Responsive Ads Here

Özel Güvenlik Görevlisi Olmak

Share:
Öncelikle Özel Güvenlik görevlisi çalışanları bekçi değildir, kavram kargaşası yaşayan çoğu arkadaş bu kelimenin tanımınıda kavrayamamış olabilir. 5188 sayılı yasal kanunun, onlara vermiş olduğu yetkiler doğrultusunda sınırlı alan içerisinde can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlüdürler, Özel Güvenlik Görevlisi kendi görevi dışında mesai saati içerisinde başka işle meşgul olmaz, (süper markette rafa pirinç dizmez, petrol ofisinde kantine bakmaz, iş hanında kapı süpürmez vb.) eğer bunları yapan Özel güvenlik görevlisi görüyorsanız hemen resmini çekin ve Özel güvenlik şube müdürlüğüne mail olarak gönderin bu ÖGG'ye yapacağınız en büyük iyilik olacaktır. Mesleğe ilişkin olumlu - olumsuz değerlendirmelere yer verelim:

Sıkıntıları aşağıda sıralayacağım;

- Düşük maaş alıyorlar

- Görevi dışında çalıştırılıyorlar

- Toplum içerisinde hak ettikleri statüyü göremiyorlar

- Ülke genelinde %75’i taşeron çalışıyor

- Birçok iş yerinde şirketin en gereksiz personeli oldukları izlenimi veriliyor

- Çoğu şirket sosyal haklarını vermiyor

- Çoğu yerde maaşları üzerinden sigorta pirimini yatırmıyorlar

- Vardiyaları genelde acımasızca hazırlanıyor

- Kendi içerisinde yükselemiyorlar, terfi alamıyorlar

- Çoğu kurumda 32 yaş sınırı var geleceğe endişe ile bakıyorlar

- Kurumlar yenileme eğitimlerini karşılamıyor cepten vermek zorunda kalıyorlar

Şimdi orta okul mezunlarına bile silahlı ÖGG yaka kartı veriliyor, sınırlı alanda polis ile aynı görevi ifa eden bir meslek dalı, ünüversite’de bölümü olan bir meslek dalı bu, bu mesleği gerektiği icra etmek zor gerçekten.

Çözüm önerileri;

- Maaşlarının hak ettikleri kadar yükseltilmesi.

- Yasanın tekrar düzenlenip onların hak ve hukuklarının daha şeffaf ve koruma altına alınması.

- Kendi içlerinde Amir, Şef, Vardiya sorumlusu yollarının açılması, Örnek emekli asker vb. yerine kendi içlerinden bir yerlere gelinebilmesi olanaklarının yaratılması

- Ayrıca yenileme eğitimlerini çalışmakta oldukları kurumların karşılaması daha mantıklı olacaktır

- En önemlisi, taşeron çalıştırılmaması hizmet verdiği kurum kadrosunda olması hem psikolojik yönden hemde geleceğe güvenle bakmaları açısında çok önemli, ayrıca yaptırımlarını da etkileyecektir bu olaylar.

- 32 yaş sınırı konulmaması hakkında yasa içerisinde madde oluşturulması. Ya da yaş sınırının 35-36 yaş dolaylarına çekilmesi öngörüsü.

- Güvenlik kartının ehliyet gibi herkesin birgün lazım olur diye alıp kenara atıp bu işi sürekli yapanların ekmeğine taş koymaması için harekete geçilmesi.



Etiketler: Nasıl özel güvenlikçi olunur, özel güvenlik görevlisi olmak, nasıl özel güvenlikçi olunur, özel güvenlik görevlisi olmak nasıl olur, Genel Bilgi, ÖGG Sorunları, ÖGG Yasası, Özel güvenlik görevlisi sorunları, Özel güvenlik hakkında, özel güvenlik hizmeti, Özel güvenlik maaşları, Özel güvenlik nasıl olunur?, Özel güvenlik yasası

1 yorum:

  1. Hi there! This post could not be writtеn much better!
    Lоoking thгough this article гeminds mе of my prеviоuѕ гοommate!
    He constantly κеpt talkіng about thiѕ.
    І wіll ѕеnd thiѕ information
    to him. Ρretty sure he will hаvе a great read.
    Thank уοu for shаring!

    Fеel frеe to visit mу pаge - pure raspberry ketones dr oz recommended

    YanıtlaSil

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!