Home Top Ad

Responsive Ads Here

İnternet & Medya: AOrhan BLOG

Share:
İnternet dediğimiz bu sınırsız akıl almaz okyanus içinde, bilgi üretimi süreci bundan yıllar önce başlamıştı. Web teknolojilerine yüklenen anlam zamanla değişim gösteriyor, şüphesiz bunun en etkili örneğini blogların internet dünyasına katmış olduğu avantajları saymakla başlayabiliriz. İnternet pek çok sosyo - kültürel araştırmacının da ifade ettiği gibi demokratikleşme olgusuna yardımcı en önemli kaynaklar arasında. Bunun da en önemli göstergesi blog dediğimiz kişiselleştirilmiş websitelerinin giderek varlığını etkili şekilde kullanabilme gücü. Geçtiğimiz yıllarda Arap Baharı coğrafyasında yaşanan bir durumdan dolayı sosyal medyanın, micro-blogların ve internette göze alınması gereken içeriklerin etkinliğine dair, bunları rahatlıkla söylememiz doğal karşılanmalı diye düşünüyorum. Zamanla internet çok daha farklı boyutlarıyla ele alınacaktır. İnternetin varlığı ve amacı da şuan ki anlamına denk gelmiyor zaten. Hatta Amerikalılar bu kitle aracının bu kadar büyüyeceğini düşünmemişlerdi bile! Asıl konumuz internetin şu zamanda geldiği noktadan ziyade bundan sonrasında da nasıl değişiklikler göstereceği, hayatımıza daha ne gibi yeni avantajlar sağlayacağı konusu. Bana göre bundan sonraki süreçte interneti en çok şekillendiren web araçlarının bloglar olacağını hiç korkmadan söylemek istiyorum. Blog sitelerinin varlığı kişilerin ilerde markalaşacağı ve marka ticaretine dönüşeceği anlamına geliyor. Hiç şüphesiz şimdiden markalaşmış blog yazarları üzerinden sosyal medya siteleri aracılığıyla reklam ticareti yapılıyor durumda. Blog yazarlarını ve blog okurlarını artık küçümsememek gerekiyor. Bumerang ve sponsorluğa dayalı Blog Ödülleri yarışmaları blogculuk sektörünün artık gerçek bir sektör olduğunu kanıtlamaktadır. 2009 yılından sonra blog sitelerinin içerikleri de kitlesel hale büründü, günlük diye tabir ettiğimiz bloglar artık çok yazarlı bloglar oldu. Blogların etkinliğini artıran bir ölçüttür bu, pek çok blog sitesi bu multi yazarlı sistem sayesinde içeriklerin okurlara daha güncel ulaştırılması avantajını sunuyor.

Biz de bu yazımızda sizlere teknoloji ve internet hakkında özenle seçilmiş içerikleri sunan bir teknoloji blogu sitesinden bahsedeceğiz. Teknoloji ve internet kaynaklarıyla ilgilenen pek çok arkadaşımız eminiz duymuşlardır bu blogu: AOrhan.com sözkonusu site yazarı Ahmet Orhan, blogunu "internet & medya blogu" şeklinde tanımlıyor. İçeriklerine değinerek bu blog hakkında detaylı bilgi sunmayı amaçlıyoruz arkadaşlar. Aorhan.com Ahmet Orhan ve teknolojiyle alakası olan blog yazarlarından beslenen bir blog sitesi. Yeni oluşumuyla 10'dan fazla yazarlı bir blog.
Öncelikle şunu söylemekte fayda var; site sahibinin tercih etmiş olduğu blog kategorisi oldukça başarılı! Neden? çünkü; mümkün mertebe yabancı içerikli pek çok blogu takip ediyorum. İngilizce diliyle yazılmış yabancı ülkelere ait oldukça fazla teknoloji blogunun varlığını ifade edebilirim. Türkçe yazılmış teknoloji ve internet medyası içeriklerine maalesef pek fazla ulaşamıyoruz, konuyla ilgili makale yayınına ulaşma sıkıntısı çekiyouz, daha önce yazılmamış yazılar mevcut teknoloji kategorisinde, bu yüzden bize teknoloji ve internet alanında oldukça etkili, iyi bir kaynak konumunda bu blog. Sık kullanılanlara ekleyebileceğiniz bir site hemen şimdi bookmark edin! Yeni teknolojik ürünler ve teknoloji haberlerini en kolay biçimde bu siteden takip edebilirsiniz. Blogda eskiden A. Orhan tek başına yazarken artık birden fazla arkadaşla güncel içerikleri aktarıyorlar. Birden fazla yazara sahip bu blogda paylaşılan içerikler tatmin edici, sitede uygulanan abonelik özelliğiyle siz de RSS aboneliğine üye olabilirsiniz. İlgi alanınıza uygun bir blogda yazar olmak isterseniz de blogun yazarı kısaca teknoloji mühendisi de diyebiliriz, Ahmet Orhan ile görüşebilir yazarlık önerisinde bulunabilirsiniz.[ İletişim: http://www.aorhan.com/iletisim ]

Aorhan.com blogunda yer alan içerikler en iyi şekilde kategorize edilmiş. Örneğin; wordpress temalarının düzenli bir biçimde sıralandığı kategoriyi bu linkten inceleyebilirsiniz. İstediğiniz temayı kolayca kullanabilmeniz için önergeler de belirtilmiş durumda. Eski tasarımda sub-domain üzerinden wordpress tema paylaşımı ve tanıtımı yapılıyordu, kategori üzerinden temaların paylaşımı çok daha ideal olmuş ve tabi bu içerik paylaşımları temanın görselliğiyle de bütünleşince çok daha güzel ve kararlı nitelikte. Herşey eskiye nazaran daha iyi. Blogda henüz yeni yeni hayata girmiş bir hizmetten de bahsedelim: Tekno TV isimli kategoride web camiasına ilgi duyan webmaster arkadaşlara kaynak niteliğinde pek çok yararlı video paylaşımı yapılıyor, teknoloji videolarının haricinde inceleme videolarına da ulaşabileceksiniz. Belki de blog için en güzel düşünce diyebileceğim, "Nasıl Papılır?" konularıyla da okurlara detaylı ve gerekli bilgiler aktarılıyor. Son zamanlarda Android işletim sistemine olan ilgi Android uygulamalarını tanımaya yöneltti bizleri, bu blogda android kökenli makalelere, oyun ve program incelemelerine, görsel anlatımlara en ideal şekilde ulaşabiliyorsunuz.

İlgi odaklı olan aorhan.com isimli blogda teknolojiye dair aradığınızı bulabileceksiniz. Blog yakın zamanda yeni tasarıma geçti yeni tasarıma geçmesiyle birlikte ben de bu konudaki beğenimi dile getirmeden edemeyeceğim. Bir site için tasarım oldukça önemli bir usur. Okuyucunun site içeriğini en olağan şekilde kullanabilmesi, aradığını rahatça bulabilmesi için sade bir tasarıma ihtiyacı var. Sitenin tasarımı yeterli ölçüde sade, renk uyumu, linklere verilen bağlantı efektleri, herşey harika! Blogun tema tasarımını incelediğimde 3. nesile uygun ve gerekli tüm HTML5 öğelerini barındırıyor. Teknoloji ve internet bloguna yakışır bir temayla AOrhan.com kendisini en iyi şekilde yenilemiş durumda. Ayrıca; 1. sınıf uzantıya sahip bu blogda içeriklerin özgün olması farklı kalite kriterlerini araştırmama da neden oldu. 3 yıllık bir domain ile yayıncılık yapan bir blogun aslında kararlılık tavırları okurları açısından da önemli! Blogu tanıtayım derken dikkatimi çeken farklı noktalara da değinmek istiyorum: Örneğin blogun, doğal backlink değeri oldukça iyi konumda aşağıdaki görselden inceleyebilirsiniz:

Yukarıdaki görselde yer alan do-follow link sayısı sitenin aslında doğal yollarla edindiği kaliteyi ortaya koymakta. Zira doğal backlink yapısı bazı gerçeklikleri de bizlere işaret ediyor. Aorhan.com uzantılı blogun geleceği oldukça parlak gözüküyor, maşallah! Alexa değerlerini de incelemeye kalktığımızda sitenin hit orantısına istinaden şu verileri de söyleyebiliriz: Dünya sıralamasında ortalama değerle 68 - 69k sıralamalarında yer alan bir sitenin artık zamanla İngilizce ya da farklı alternatif dillerde de içerik sunmasının farklı avantajlar sağlayacağını ifade etmek istiyorum. Şüphesiz bu kaliteli blog Türkiye'de en çok ziyaret edilen ilk 1000 blog arasında yer alıyor, hep bu değeri koruyacaktır diye düşünüyorum. Bu başarının ulusal çapta da yankı bulması için Ahmet Orhan ve ekip arkadaşları yabancı dilde içerik paylaşımına da özen gösterebilirler, ki bu durum bu denli güzel bir blogun Türkiye'yi temsil etmesi manasına geliyor. Bunun en belirgin ifadesini şu şekilde anlayabileceğimizi de ifade edeyim; okura değer vermesi bir siteyi popüler kılan özelliklerdendir. Blog AOrhan, yeniliklerle ve düzenli aktarım gücüyle bizlere değer veriyor.


Blogu tanıtırken pek çok avantajlı yönünden bahsettik, bunlardan biri de Wordpress script altyapısını kullanıyor olması. Kolayca arşivleme ve indexlenme özellikleriyle Aorhan.com isimli blog gerçekten iyi yerlere gelecektir. Bunun sinyallerini araştırırken her noktadan anlayabiliyorum. Ahmet Orhan'da bunu farketmiş olsa gerek bu güzel blogun daha fazla gelişmesini ve takipçi sayısının daha da artmasını istiyor. Bu nedenle ve ayrıca Aorhan.com blogunun yeni tasarımına istinaden kampanya ile bloga yaraşır bir çekiliş düzenleme kararı vermiş. Bu yazımızı yazdıran esas neden aslında bu gibi güzel bir çekilişin bizi teşvik etmesi. Çekiliş ile ilgili bilgi vermek gerekiyor. Ben çekilişi WMAraci forumlarından öğrenmiştim.
Detaylı bilgi almak için yukarıda işaretlediğim linkten siz de yararlanabilirsiniz arkadaşlar. Siz de bu çekilişe geçerli tarihler arasında katılıp AOrhan teknoloji bloguna destek verebilirsiniz. Kampanyalı çekilişin geçerlilik tarihi: 16 Kasım'a kadar sürecek.

Çekilişe katılmak çok kolay, çekilişe farklı sponsorlar destek vermiş ve aorhan.com katkılarıyla düzenlenen bu çekilişte ödüller şöyle Tablet PC ( Reeder sponsorluğunda ) en iyi tanıtım yazısına verilecek. Webmasterlar için oldukça faydalı bir çekiliş olmuş, neticede 5 kişiye host ödülü de var. Hosting sponsoru Aorhan.com host sponsoru Vargonen tarafından üstlenilmiş.
10 kişiye sponsor Dikeyeksen yayıncılıktan webmaster kaynak kitabı ve bir diğeri de 1'i platin üyelik olmak üzere toplamda 11 adet WMAraci (Sponsor) üye statüleri hediye edilecek. Çekiliş ödül detayları için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.

Kaliteli sponsorlar eşliğinde oldukça güzel bir çekiliş olmuş, bu yazımız aracılığıyla tebrik ediyorum!
Aorhan.com blogu kaliteli içerik barındırıyor ve reklam alternatifleri de sunuyor. Bu uygulamadan yararlanmak için siz de reklam verebilirsiniz. Reklam vermek ve site yetkilisiyle görüşmek için tıklayınız!

Aorhan.com'u Twitter ile takip edin: https://twitter.com/aorhan
Aorhan.com'u Facebook ile takip edin: https://www.facebook.com/aorhanblog
Ahmet Orhan'ın Kişisel blog sayfası: http://blog.aorhan.com/
Sadece Teknoloji ve İnternet için; AOrhan.com okumalısınız!

1 yorum:

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!