Home Top Ad

Responsive Ads Here

KISA FİLM SENARYOSU - ÖRNEK

Share:

Yazar - Çizer : Alıntı alemindendir, anonime girer
Senaryo : Sarhoş Alem !!!
Oyuncular: Çevre

Giriş; bir bayanın masum ama çapkınımtrak bakışlarıyla doğaya bakakalmasıyla başlar senaryom. Kamera, güzel ve kızıl saçlı bir bayanı yani saçı boyalı birini iyice sunmalı ve güzelce cekmelidir. O kız bakar durur. O bakar kamera ona bakar tıpkı, aşık olanın sevgilisine baktığı gibi ama sapıkca değil, sanatkarane olarak bakar. Şöyle isterseniz size gösterebilirim sonra. Kayıta bu şekilde giricez saçı boyalı kız masumane olarak kameranın 60 derece yukarısına sağ üst tarafına bakacak 10 sn fln. Sonra olaylar, hikaye başlayacak.  J

Sokakta yürüyorum elimde poşet.benim adımda cavit olsun, yürürken bir arkadaşımla karşılaşıyorum.uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaş, karşılaştığımız arkadaşı sever sayarım. Arkadaşımın adıda Mecnun olsun, Ayakta kısa bir süre nasılsın ne haber gibi sorulaşıyoruz ve sonra...Bir karar aldık yürüyoruz. Giderken bir haytayla daha karşılaşıyoruz, karşılacağım arkadaşımda benim cok sevdiğim arkadaşlarımdan biri Kamil.adı kamil olsun.Taa eskilerden bir arkadaş,  mahalle arkadaşım. Kamillede hoşbeş kısa bi muhabbet sonra yürümeye devam ediyoruz.
Bir çay bahçesine gittik, orda amacımız arkadaşlarla hoşbeş muhabbeti yapmaktı. 3 kişiyiz masada.
Arkadaş Ortamındayız, bende kamilin tel numarası var ama Mecnunun numarası yoq.
(Bu alana Cay bahcesindeki Muhabbetler eklenir.senaryo güncellenebilir.)Sonra bir ara ben mecnuna tel numarasını sorarım. Mecnun tam söyleyiverecekken; kendi telefon numarasını unutur.Puhahaa diye gülmeye başlarız.Bir insanın kendi telefon numarasını unutması gibi bir saçmalık olabilir mi ama oldu. angut seni.diyorum ben.
Tebrik ettim orda Bizim mecnunu, saftır maftır ama iyi birisidir mecnun.karakterleri sizde ekleyebilirsiniz hocam. Komik bir ortam oluşur, cevremize gülerken farkında olmadan cok zarar veririz, cevremizdekiler bizi kınarlar suratları muşmula gibidir, gülerler bize hemde cokca gülerler. Bizde küfür eder, cay bahcesinden ayrılırız. ayrılırkenkende bizim sakar Kamil bir cay bardağını kolunu vurarak yere düşürür görmeden. Mal herif!... bende mal herif diye diye dışarı cıkadururum. :>

Ayrılırken yine muhabbet edecekken benim faturaları yatırma işim vardı derim, yarın tekrar görüşmek için ayrılırız, yarın sabaha kalkıp gezmeye eğlenmeye vakit ayırıcaz tabi buluşucaz saat 12 gibi buluşucaz.uzun süre görüşemiyorduk ya, şeytanlık yapamıyorduk.Kız tavlıycaz ayar cekicez falan.sabah oluyor yarın sabah oluyor yani. Lan bi kalkıyorum Aceleyle kalkarken kafamı duvara cakıyom. Ahh diyerek sol yanımdan kalkıyorum.kafamı tutuyorum hafif şişiyor Gec kalmışım saat 11.38. önemli arkadaşlarla buluscaktıkya diyip yemek yemeden cıkıyom, don atlet aceleyle elimde yarım ekmek domatesle sokağa cıkıyom buluşacağımız yere.

Buluştuk, selam aleyküm caktık, bizim Mecnunun kız arkadaşının kız arkadaşı varmış, mecnun kız arkadaşıyla buluşacakmış, yanında da arkadaşını getirecekmiş kız arkadaşı, Mecnun ben birazdan kızlarla buluşacam dedi bende orda üzüldüm ama hemen şimşekler cakageldi. O kızın arkadaşını görmek lazımdı, boştum bu aralar. Bende mecnunla gidmeliydim bu gerekiyordu. Edebiyat ;) Bizim kamil ortada kaldı mal, öss ye 6 yıldır hazırlanıyor kamil. ben de dershaneye gidecem dedi.Biz bilmiyoruz bu internet cafeye oyun oynamaya gidiyor hep. Bu salak Kamil varya; dershaneye verdiği parayla bir fabrika kurardı. Işadamı olurdu da neyse diyorum ben kendimce .kızlarla buluşuyoruz.
Anammm, içeri girdiler,,,
İkiside güzel içimden ikisinede yavşıyorum. Bizim Mecnun salak sulak el sallıyor.
-Kızlar, -kızlarr, ayol görmüyomusunuz hişşt. burdayız. Gelin işte . heyy, zart zurt abartı biraz. Ama böyle olması lazım.
Kızlar gülerek yanımıza oturur. Tanışırız, bizim mecnuniye bizi tanıştırır, az önceki bağrışlarından mecnunken mecnuniye oldu dallama.
Tanışırız. 1. bucuk saat muhabbet ederiz. Kızı kestiririm. telefon numarasını isteyeceğim isteyemem, sonra bir dk sonra fln kız benim numaramı ister, gülerim heyecanlanırım. Aha a.q telefon numaram aklıma gelmez. Napcaz. Nasıl olur? zannedersem uyanırken kafamı yine duvara çarpmışım ya da çarpmıştım bu sabah ve bunun getirisi olarak o an, telefonumu vermem gerekirken, numaramı unuttum. Kafamı bizim mallarla buluşma sevdasına carptığımda hafızamdaki numaramı kaybetmişim (bunu o anı hatırlıyormuşcasına vermeye calışırız.)J bu olay öğleden sonra üç buçuk dört  sularında gerçekleşti. neydi benim numaram, neydi benim numaram diye düşünürken etrafta tanıdık hiç kimsenin olmaması çok üzücüydü.vardı da bizim mecnuna söyleyemezdik, kız beni mal zannederdi. kimseye bi rehberine baksana benim numaram kaçtı diye soramıyosun haliyle.çaktırmadanda yapamıyorsun ne yapmak istersen. bir yandan da kıza ayıp oluyor, numaranı bekliyor, hay allah. neyse dur üzülme bakıcaz artık bi çaresine.

eeeöö ööö sıfır beşyüz.. a-a.. eeeöö ööö sıfır beşyüz.. a-a.. eeeöö ööö sıfır beşyüz.. a-a.. diye kıvranırken şu kartlı telefon kulübelerinden kendimi arıyım diye düşündüm. ama o olayın telefonun numarasını değil, kendisini bir yerde unutunca yapılıyor olduğunu anımsayıp olanca hızımla vazgeçtim. yaklaşık 0.10 dakika boyunca ne yapabilirim diye sağı-solu incelerken telefonu karıştırmaya başladım fakat kendi numaramı kaydetmemiştim doğal olarak. en iyisi birisini arayıp sorıyım dedim. Bizim mecnuna sorsak olmazdı. O daha kolaydı ama olmazdı işte. Öyle düşünüyorum aslında olurdu da olmuyor işte, kız olm kilolarca altın değerindelerya bu cinsiyetler. Telefonumun rehberinden birisini, Kamil’i aradım.Angut diye kaydetmiştim ilk sıradaydı alo dedim bizim Kamil, benim numaram kaç abi yhaww? Direk olaRak sordum.

"hangi numaran" dedi. "ortaokul numaram Kamil " dedim ama bu, o esnada verilecek en iğrenç cevaptı. neyse ki kız henüz kaçmamıştı karşımda bakıyordu numara bekliyor kız.beğenmiş beni bişeycikler demiyor bana. gülümsüyor ve ısrarla numaramı bekliyordu bekliyordu bekliyorr. telefon numaram Kamil telefon numaramı unuttum diye düzelttim. "ya git dalga geçiyosun herhalde dünki olaydan sonra ama olsun yine de söyliycem;derken... valla bilmiyorum ki abi sen arayınca Cavit yazıyor bende" dedi. “Lann! Kamil umarım allah belanı versin" diye kapatmak üzereyken "rehberden numarama bak arıycam tekrar öküzz, hasta etme adamı kırarım bacaklarını" buyurdum. Adam mal olurda bu kadar mı olur a.qodumun memleketinde. Bende senin numaran yok senin ismin var diyo
J  karşımdaki cici kıza ağlamasın ve canı sıkılmasın diye kahve ısmarladım.mecnuninkine ve bana ve mecnuna ısmarlamadım. Vayy a.q. 10 dk. oldu kıza numaramı vercem. kendi kendime hayıflanırken tekrar aradım Kamili. arıycaktımya rehberinden bakacaktı Kamil dümbeleği' ve cevabı alıcak olmanın sevinciyle sordum: "lan oolum numaram kaç çabuk söyle hatun kaçıoeeooomm ıhm şarjım bitio". "benim güzel abim, benim baştacım abim, aslan abim, yakışıklı ve karizmatik abim, hangi numaranı sordun şimdi kullandığını mı yoksa işyerini mi bak onu da kaydetmişim, böyle de kral bir kardeşinim ben işte hehehe" dedi. "tağam şımarma ver ver hangi numaramı verirsen şimdi kullandığımı ver yeter ki, tüü senin ben ." şeklinde adeta kükredim. "dur ikisini de yazdım söylüyorum yazıyo musun" dedi ve ben de kıza kemik görmüş köpek ifadesiyle yazmasını işaret ettim. (because -oooh shit, evet ingilizce biliyorum- onun da cep telefonu yoktu. zaten olsaydı bu kadar şeyle uğraşmadan onu arardım ve böylece numaram gözükürdü. belki numaramızı unuttuk ama o kadarını biz de düşündük, gerizekalı değiliz heralde, allah allah.) ama kız numaramı sonunda alacaktı. bütün bunlar olurken Kamil söyledi, ben tekrarladım. Kamil söyledi ben tekrarladım. ilk altı rakamdan sonrasını kendi kendime hatırladım pat diye. salak değiliz heralde. bu sefer gerisini ben söyledim, Kamil tekrarladı "aah eveet eveet" diyerek. "saol görüşürüzz" diyerek kibarca olduğu kadar hızlıca suratına kapadım ve numaramı söylüyorum şimdi dedim kıza. ben biliyorum dedi, güldü. kaçmış bana da söyle dedim, güldü. bu kadın milleti de herşeye gülüor zaten. J


Veya şöyle devam edebilir.bundan önceki iki paragrafı silebiliriz. Kısa olmasını istiyorsak

[[[[[[[  Burası bana dünden kalan anımızdan kapak olması adına kapak olabilir şipşak.nasıl ki şöyyledir ki;
Dün o numarasını bilememişti ben de hayıflanmıştım ya, bu seferde ben bilemiyorum kendi numaramı adam benimkini de ezbee biliyor. Çok önemliya.
(Benim numaramı ezberlemiş angut söyledi şipşak, o söylerken bende söylüyorum ha. 053850129..tamam dedim kapattım. Saolasın koçum benim)


böyle bir olayı bir kere daha yaşamamayı dileyerek kendimi dışarı attım ama bu sefer bulutlarda numaram yazıyordu. kirpikleri vardı bulutların, bi de saçları vardı. ama bütün bunlar kendimi affetmem için yeterli değildi. ceza verdim kendime ve meyvesuyu alıcaktım karışık meyve aromalı olanlarından almadım. susuzluktan kavruldum ama olsundu. o da yetmezdi, nefes almamayı bile düşündüm bir beş dakika kadar. kıyamadım tabii ki kendime. nasılsa ben değildim. o suçluydu. Karşımda kız var, biz sabahtan beri popomuz terleye terleye bizim mal herif Kamile numaramızı soruyoz.olacak iş değildi...
Kızla pek muhabbette edemedik telefon numarası olayından sonra ve sonra kafeden ayrıldık, kızlar yoluna biz mecnunla yolumuza, kendi aramızda kızlardan konuştuk, mecnunda yeni tanışmışmış kızla. ]]]]]]]

Akşam olur, karanlığa... diye devam eden şarkı usulca girerken,,, vakit akşamdır.eve giderim. Anam yemek yapmış yeriz içeriz. ailecek Muhabbet ederiz. TV izleriz. Bizim peder, faturaları yatırdınmıydın lan sen dünden önceki gün der. He babo yatırdımm derim. Kız aklıma gelir, ararım, meşgul çalar, ararım meşgul çalar.

Sonra kızla yarın görüşme sanşımız olur, sabahın şaşısında ararım telefonun acar saat 8.12 sularıdır., dün meşguldü . derim bugün buluşalım seni dürüm yemeğe götürüyüm. O da tamam der, buluşuruz. yolda giderken anlat der, kız fazla konuşmaz ama dinlemeyi sever, öyle bir tipi vardır, olgun görünüşlü, sosyetikdir.

Ben de mal gibi anlatırım. Herşeyi o güler ben anlatırım. Komiklik sererim ortaya.yolda yürümekteyizdir 5. dk da cok sey anlatırım ona. Kızla dün tanışmıştık,beni çok sevmişti kız. Ha Kızın adı da Nermin olsun. Nermin anlat der bana cocukluğunu anlat der, bende cocukluğumdan anlatmaya başlarım.ve hala gideriz.
evin önünde maç yapıyorduk. üçe üçtü galiba. hayır skor değil, takımlardaki adam sayıları. gerçi anlatıcağım şeyle pek bir ilgisi yok, gereksiz bir bilgi verdim. yok sayalım. maçın ortalarına doğru, belki ilk yarının sonlarına doğru da olabilir onu tam hatırlamıyorum, ben arkadaşlar arasında rövöşata diye tabir ettiğimiz vuruşu gerçekleştirdim.kız “o ne?” der, siktir et derim kibarca. bütün üzücü olay bundan sonra gerçekleşti. röveşeta için yere serildiğimden dolayı ellerim yerdeydi ve karşı takımın, daha doğrusu her iki takımın en şişko oyuncusu(adı nuh'tu ama kendisi peygamber değildi) yerde uzanan ellerime bastı. ezilmiş gibilerdi elelrim ellerim ahh ellerim. bakmaya cesaret şeydemiyordum. tüm cesaretimi toplayıp bakmaya muvaffuck olduğumda çizgi filmlerdeki gibi dümdüz hale gelmiş bir elle karşılaştım. lakin ağlamadım. çünkü ben cocukluğumda tom ve jerry'i izlemiştim ve tom dümdüz hale geldiğinde kolunu hızlıca sallayıp eski haline getirebiliyordu ben de öyle yapıcaktım. elimi aşşaa doğru salladım. bir daha salladım. bir daha salladım. asiktir bir türlü açılmadı. ağlamaya başladım. Ingaa die.tom bizi nasıl oluyorda kandırıyordu. allah onu kahretsin. rövaşato gol olmamıştı. beşte devre onda biterdi. Yenilmiştik. elim iki hafta sonra ancak kendine gelebildi, acıyordu, yaralıydı. Dedim ki kıza yaralı ellerimden tutta iyileşiversin, o güzel ellerin merhem olun ellerime. Kızı orda kendime aşık ettim.2.gün torbada keklik oluverdi. Olay böylece güzelce bitiriliverdi.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!