Home Top Ad

Responsive Ads Here

DOĞAL ORTAM

Share:
Çevremizde gördüğümüz insan elinin emeği olmayan her unsur doğal ortamın bir parçasıdır.Bu doğal ortamın her unsuruda kendine yüklenmiş bir görevlendirilme ile insanlar ve tüm çanlılar için var olan bu dünyı daha güzel daha yaşanılır hale getirme gayesindedir-İnsan lar var oldukları günden beri doğal ortamın içerisinde yer almıştır ve birbirlerini işte bu varoluştan itibarende etkilemektedirler.zaman içerisinde hükmeden taraf doğadan insana doğru kaymış khükmetme yetisine sahip olan insan doğadaki bir çok unsuru kontrol eder hale gelmiştir.
Sıcaklık,hava,kar,Rüzgar,Nem,yağmur,kayaçlar,bitkiler,hayvanlar,toprak,akarsu,dağ,deniz ,göl gibi daha birçok şeyi doğal unsurlar veya olaylar arasında sayabiliriz

Bakıldığında doğayla karşılıklı gerçekleşen etkileşimler insanların giyim kuşam gelenek görenek,dil,karekter fiziksel görünüm ,ekonomik faaliyetler gibi daha bir çok özelliklerinin gelişmesinde ve farklılaşmasında önemli bir rol oynamıştır.

Teknolojinin ilerlemesi insanların doğaya hükümdarlığınıda aşama aşama sağlamıştır.Bu gün insanoğlu onu bir çok yönden kontrol ederken hükmedemediği , hala karşısında çaresiz kaldığı, doğanın galip çıktığı durumlarda yaşanmaktadır.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!