Home Top Ad

Responsive Ads Here

DNSPARK ADRESLERİ "YENİ"

Share:
DNS ParkBlogger kullanıcılarının özel etki alanı (kendi alan adını) kullananlarının en çok kullandığı DNS Hosting (DNS Barındırma) servisi olan DNS Park bir güncelleme operasyonu başlatmış.

Alan adı (domain) kiraladığınız servisin kontrol panelinde DNS ayarlarını yapabileceğiniz bir kontrol paneli varsa DNS Park gibi bir servise ihtiyaç duymazsınız. Eğer ki böyle bir kontrol paneli yoksa ücretsiz hizmet veren bir DNS Hosting servisinden faydalanıyor olmalısınız.


Alan adı kiraladığınız servis ile ücretsiz hizmet aldığınız DNS Hosting firması arasındaki iletişimi sağlamak için kullanılan NS (Name Server) adreslerinde bir değişikliğe giden DNS Park'ın yeni NS adresleri aşağıdaki gibi:

* fns1.dnspark.net - 66.98.161.195
* fns2.dnspark.net - 209.160.70.245

Eski DNS adreslerinin geçerliliğinin de 31 Ağustos'ta bittiğini belirteyim.
DNS Park Bu Güncellemeyi Neden Yaptı?

DNS Park sunucularına yapılan DDoS saldırıları sonucunda altyapılarında bir değişikliğe gidip ücretli ve ücretsiz kullanıcıları birbirinden ayırmışlar. Direkt olarak söylemeseler de üstü kapalı bir şekilde, bu ayrımı yaparak ücretsiz kullanıcılardan doğacak sorunların ücretli kullanıcıları etkilemesini önleyeceklerini belirtmişler.

Son olarak da bir çok servisin ücretsiz DNS Hosting hizmetini durdurduğu halde kendilerinin bu hizmeti hala devam ettirdiklerini belirtmeyi ihmal etmemişler. Bu sebeple kimse darılıp gücenmesin demeye getiriyorlar ;)

Varsın olsun. Biz seni her halinle seviyoruz :)

Kaynak: MaFiAMax.Com

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!