Home Top Ad

Responsive Ads Here

Asil Nadir İngiltere'ye dönüyor!

Share:

HABERTURK.COM
DIŞ HABERLER

İngiltere ‘Old Bailey’ Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’le ilgili tutukluluk kararını kaldırması, İngiliz basınında geniş yer aldı. Dünyaca ünlü Financial Times gazetesi, Ağır Dolandırıcılık Masası’nı (SFO) eleştiren bir hukukçunun sözlerini yansıtarak “SFO, şu anda korku içinde olmalıdır. Çünkü, Asil Nadir, üzerinde bir tek leke olmaksızın geri dönüyor” dedi.

Daily Telegraph, “Yargıç, Nadir’e tutuksuz yargılanma hakkını verdi” başlığını kullanırken, The Times
“Asil Nadir’in hukuk ekibi, ünlü işadamına karşı getirilen tüm suçlamaların, Nadir’e karşı yürütülmüş tacizler sürecinden oluştuğunu ve tümünün iptal edilmesi gerektiğini isteyecek” diye yazdı.
The Independent, Yargıç Bean’in, “içine düşülmüş karmaşıklığın çözülmesi için, Nadir’in gelip mahkemeye çıkması hakkını vermemiz gerektiğini düşünüyorum” sözlerini yayımladı.

"SÜRGÜN HAYATI BİTİYOR"
Daily Express gazetesi, haberinde, “Asil Nadir’in sürgün hayatı bitiyor” başlığını kullandı.
Financial Times, “Birleşik Krallık tutuklama emrini kaldırdı, Nadir dönüyor” başlığıyla haberi duyurdu.
The Times gazetesi, “Asil Nadir bir kaç hafta sonra dönüp, mahkemeye çıkacak” başlıklı haberinde, Asil Nadir’in Merkez Londra’daki Eaton Square’da ev kiraladığını ve İngiltere’ye dönerken kendisine eşi Nur Nadir’in eşlik edeceği ayrıntılarına yer verdi.
Gazete, Asil Nadir’in Lefkoşa’da kendilerine açıklama yaptığını ve “Londra’ya geri dönmeyi heyecanla beklemekteyim” dediğini kaydetti.
The Times, ünlü işadamının, mahkeme kararı ile ilgili olarak da, “20 yıldan beri kavgasını verdiğim birazcık ‘fair play’ işte buydu” dediğini ekledi. Gazete, Yargıç Bean’ın 20 dakika düşündükten sonra, 1993 yılındaki tutuklama emrinin kaldırılmasına karar verdiğini ifade etti.

"SUÇLAMALARIN İPTALİNİ İSTEYECEKLER"
The Times Asil Nadir’in hukuk ekibinin, ünlü işadamına karşı getirilen tüm suçlamaların, Nadir’e karşı yürütülmüş tacizler sürecinden oluştuğunu ve tümünün iptal edilmesi gerektiğini isteyeceklerini yazdı.
The Independent gazetesi, Asil Nadir’in 17 yıl önce İngiltere’de en son gördüğü şeyin, küçük bir “piper” tipi uçakla Dorset bölgesindeki Compton Abbas Havaalanı’ndan havalandıktan sonra, uçağın küçük penceresinden havaalanı ile aynı adı taşıyan kasabanın ışıkları olduğunu yazarak habere başladı.
The Independent, Yargıç Bean’in, “içine düşülmüş karmaşıklığın çözülmesi için, Sayın Nadir’in gelip mahkemeye çıkması hakkını vermemiz gerektiğini düşünüyorum” sözlerini da yayınladı.

"TUTUKLAMA ŞARTLI KALDIRILDI. ŞART İSE MAHKEME"
Gazete, Asil Nadir’in bir dönem İngiltere’nin en zengin 36’ncı ismi ve başbakanlığın düzenli misafirleri arasında olduğunu; ayrıca Muhafazakar Parti’nin önemli maddi destekçileri arasında bulunduğunu da yazdı. The Independent, tüm suçlamalara karşı, Nadir’in her zaman suçsuz olduğunu söylediğini de hatırlattı.
Daily Telegraph gazetesi de mahkemenin, tutuklanma emrini kaldırıldığını hatırlattıktan sonra, Asil Nadir’in, Del Monte’yi satın aldığı yıl, dünyanın en büyük taze meyve ve sebze imparatoru olduğuna dikkat çekti ve aynı yıl şirketinin battığını yazdı.  The Guardian gazetesi ise “Asil Nadir’e, ülkeye dönüp mahkemeye çıkması için anlaşma teklif edildi” başlığını kullanırken, mahkemenin tutuklama emrini kaldırdığını ancak bazı şartlar koyduğunu yazdı. Bu şartlardan birini, “3 Eylül’de mahkeme huzurunda olmak” diye sıraladı.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!