Home Top Ad

Responsive Ads Here

SEO OPTİMİZASYONU, BLOGGER SEO AYARLAMA

Share:
Blogger Title'yi Seo'ya (Arama Motoru Optimizasyonu) uygun hale getirmek!

Arama motorları sitenizi sıralarken sitenizin titlesini bir puanlama olarak kullanır. Sitenizin anasayfasında title site başlığı olarak görünmeli, yazılarda yazı başlığı olarak görülmeli ve etiketlerde etiketin ismi olarak görülmelidir.




Blogger Title Ayarları

Orjinal blogger tasarımlarında title ayarları aşağıdaki resimdeki gibidir.

Kodlar resimlerde yazmaktadır. Resme tıklayın ve kodu görün.


blogger orjinal title

Yukarıda sizlere Blogger bloglar için title ayarlarının orjinal halini verdik. Bu orjinal halinde titleler şu şekilde oluyor;

Anasayfa için; "Site Başlığı"

Yazı Sayfası için; "Site Başlığı: Yazı Başlığı"

Etiketler için; "Site Başlığı: Etiket İsmi"

Evet yukarıda sizlere titlenin orjinal ayarlarında nasıl gösterildiğini örnek vererek anlattık.

Blogger Titleyi Seo'ya uygun hale getirmek için neler yapmalıyız?

* Arama motorları sitenin titlesinin yazı sayfasında ve etiket sayfasında kaydın isminin gösterileceği şekilde ayarlanmasını öngörüyor.

Blogger Title Ayarlama

Blogumuzda ufak bir değişiklikle harikalar yaratmaya hazırmısınız?

blogger orjinal title ayarı

Blogger blogumuzdan bu kodu bulalım, fazla aramaya gerek yok şablon kodlarınızın en üst kısmında Head bölümünün hemen altında olması gerekiyor.

Kodu bulduk, şimdi o kod yerine aşağı vereceğim seçenekler birini uygulayabilirsiniz. Benim kendi blogumda kullandığım title 3. seçenektekidir.

1. Yazı Başlığının Site İsminden Önce Görülmesi

blogger title ayarlamaları

2. Sadece Yazı Başlığının Titlesini Gösterme Fakat Burada Etiket Titlesi Site Başlığı Olarak Görünür

blogger title ayarlamaları seçenek 2

3. Yazı Sayfasında Sadece Yazı Başlığı ve Etiket Sayfasında Sadece Etiket Başlığı Önde Gösterilir (ÖNERİLEN)

blogger titleyi seoya uygun hale getirme

4. Özgürce Site Başlığını Değiştir! Site Başlığımı Kendim Belirlemek İstiyorum Diyenlere!

Dipnot: Bu seçenekteki title ayarında ufak bir not düşmek istiyorum. Bu ayarda dikkat edilmesi gereken husus şudur ki, siz titleye ne yazarsanız o başlık olur. Yazı başlığı otomatik olarak yazıdan yazıya değişmez bütün yazılarda aynı başlık çıkar. Bunu da google sevmez seo'ya haykırı bir durum olur. İsterseniz alt kısmı 3. seçenekteki gibi bırakıp sadece üst kısmı düzenleyebilirsiniz.

blogger title

5. Titleye Eklemek İstediğin Var mı?

Dipnot: Bu seçenekte isterseniz title ayarlarında ek yapabilir istediğinizi titleye ekleyebilirsiniz. Mesela 2. kısıma site adresini eklerseniz, yazı titlelerinde site adreside görünür.
blogger title seo
Blogger Bloglar için bütün title ayarlarını gösterdim, bunların bir kaçını kendim keşfettim, bir kaçını ise bloggerin barındırdığı sitelerden öğrendim. Kendi deneyimlerimle size sunduğum bu ayarlardan umarım memnun kalırsınız...

Not: Üzgünüz kodları resim olarak vermek zorunda kaldık çünkü tex kutusu içinde verdiğimizde kodları otomatikmen çeviriyor. Kolay anlaşılması için böyle vermeyi uygun gördüm biraz zamanınızı alacak ama kendiniz resimden yazmalısınız.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!