Home Top Ad

Responsive Ads Here

İsviçrede Camiler Minaresiz Kalacak

Share:

Özgürlükler ülkesi İsviçre'de, pazar günü yapılan referandumun ardından , camilere yeni minareler inşa etmek yasaklandı. Oylamaya katılanların yüzde altmışa yakını bu fikri desteklerken; yirmi altı kantondan oluşan ülkenin sadece dört kantonu referandumda hayır dedi.

Referandum öncesinde yapılan anketlerle kıyaslandığında alınan sonuç oldukça şaşırtıcı. Zira artık daha fazla minareler yapılmasın diyenlerin oranı yüzde kırklardan yüzde altmışlara fırlamış. Mecliste çoğunluğu oluşturan İsviçre Halk Partisi, referandum öncesi minare karşıtı söylemlerinin karşılığını almışa benziyor.

Yasağa destek verenler, minarelere izin verilerek aslında siyasal İslam'a izin verildiğini düşünüyor ve bu durumun İsviçre demokrasisine asla uygun olmadığını ifade ediyorlar.

Müslüman vatandaşlarınsa tepkisi sürüyor. Referandumun sonucunun İsviçre'nin imajını olumsuz etkileyebileceğini açıklıyorlar. Ayrıca Genel Af Örgütü, İsviçre'yi dinsel özgürlüğü zedeleyici hiçbir davranışta bulunmaması konusunda uyardı.

Ülkede yedi milyon insan yaşıyor ve bunların üç yüz binini Balkanlardan ve Türkiye'den gelen Müslümanlar oluşturuyor. Tüm ülkede bulunan yüz elli caminin yalnızca dördünde minare varken, beşincisinin inşasına kısa bir süre önce izin verilmişti.

CBC.ca

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!