Home Top Ad

Responsive Ads Here

ALPAGUT KASABASI ATATÜRK BÜSTÜ

Share:
Alpagut Kasabası'na Atatürk büstünün yapılacağı haberini web ortamından aldım ve analiz etmeye çalışmak istedim. Bir Alpagutlu olarak böyle nitelikli ve anlam taşıyan bir düşüncenin edim ve eylemlerle son derece özenle faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili web ortamında kasaba halkımızın haberdar kitlesi, tartışma ortamı yaratarak fikir alış-verişinde bulunmaktalar; bu beni mutlu eden diğer bir güzel davranıştı.Büst yapılması tüm kasaba halkını benim kadar mutlu edecektir umuyorum...

Büstün kasabada nereye yapılacağı tartışma söz konusu; Şahsi görüşlerimi kişisel web sayfamda yayınlamaktan mutluluk duyarak biraz zamazingo yapmak istedim.
Atatürk büstü belediye binası alanına bitişik bir mevkiye konumlandırılabilir veya binanın çevresinde yüksek bir yere yerleştirilebilir. belediye binasının cevresinden uzak yerlere büst inşa edilmesini uygun görmüyorum. Şayet; büst veya heykel gibi imarlar birşeyler ifade etmek adına dikiliyor. Köy ortasında kahvehanelerin civarına yapılması yahut; belediye binasından uzak yerlere büstün konumlandırılması başta büste saygısızlık gibi olur. Büst; belediyenin ciddiyetini ve adaletin saygınlık gücünü ifade etmelidir.

Büst Yapılması Konusunda Fikir Paylaşımında Bulunmak İsteyen Kasaba Halkımızın Yorumları Önemlidir, Düşüncelerini Kendileri İfade Edebilirler.

3 yorum:

  1. Değerli hemşehrilerim,Atatürk büstü konusunda bir önerisunduk,herkes suspus oldu.3-5 arkadaş dışında samimibir yaklaşım gösteren olmadı.bazılarıda alay edercesine tepelere yapılması önerisinde bulundular.göz önünde olmasında dercesine. benim encok üzüldüğüm sayın belediye başkanımızın bu konudaki sessizliği vezaafiyeti.aylar geçti hala bu konuda valilik yada kaymakamlık düzeyinde bir girişimini duymadık.başka yapılması gereken cok daha önemli ve gerekli işler varsa o konudada sitemiz kanalıyla bizleri bilgilendire bilirdi.ülkemiz bölünme tehlikesiyle karşı karşıya,böyle bir zamanda,TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR PARÇALANAMAZ ! DİYEN VE BU HÜKMÜ ANAYASAMIZIN DEĞİŞMEZ MADDELERİ OLARAK BELİRLEYEN YÜCE ATATÜRK,E OLAN BAĞLILIĞIMIZIN BİR İFADESİ OLARAK,BELDEMİZDE ONA AİTBİR ALAN TAHSİS ETMEKTEN DAHA ONURLU BİR İŞ OLABİLİRMİYDİ. HERKESE SAYGILAR SELAMLAR. DURSUN YALÇIN.

    YanıtlaSil
  2. Belediye binasının yanı çok küçük bir alan daha görkemli bir yer olarak cami merdivenlerinin sag tarafını daha uygun buluyorum.Milli bayramlarımızda siyasi parti teşkilatlarının çelenk bıraka bilecekleri büyüklükte bir alan olmasını uygun görüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Görüşlerinizi Paylaştığınız için Teşekkürler Teşekkürler Dursun Abi

    YanıtlaSil

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!