Home Top Ad

Responsive Ads Here

ALPAGUT BELEDİYESİ YEREL

Share:
Alpagut Beldesi 1989 yılına kadar Muhtar ve İhtiyar Kurulu ile yönetilmiştir. Köyde değişik dönemlerde muhtarlık yapanlar arasında, Emür Kaya (Emrullah KILIÇ), Bilal KAYA (Bilal ÜNAL), Şükrü Kaya (Şükrü BALCI), İbrahim Kaya (İbrahim ÇETİN), Arif Kaya (Arif COŞKUN), Kambur Kaya (İsmini tam olarak bilemedik), Mehmet Kaya (Mehmet ÇAL), İsmail Kaya (İsmail BÜLBÜL), Arif Kaya (Arif AYAR) ve Ali Kayayı (Ali AK) sayabiliriz.


Köy İhtiyar Kurulunda görev alan ve belirli dönemlerde azalık yapanlar arasında ; Necip YILMAZ, Ömer SARI, Nurullah GÜL, Beşir YILMAZ, Kerim ÖZBUDAK, Ali İŞLİ, Mustafa KIR, Veli ÇAĞLAR, Abdullah AŞICI, Mustafa YILDIRIM, Mustafa ÖZTEMUR, Mustafa KARA, Cafer ÇETİN, Veyis SEZER, Mustafa ER, Bekir ER, Mustafa YİĞİT, Yusuf TEMUR, Mustafa ÖZKAN ve Hamza KOÇAK' ı sayabiliriz.

Bunun yanı sıra Köy Muhtarlığına bağlı olarak Bekçilik görevinde bulunanlardan ise ; Ömer ŞAHİN, Hüseyin YILDIRIM, Bilal ÇETİNDERE, Hacı Mustafa, Osman AVCI ve Ali ŞAHİN hatırımızda kalanlar.

Muhtar, aza, bekçi ve diğer görevlerde bulunupta köyümüze hizmet eden tüm büyüklerimizden Allah razı olsun diyor, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler, vefat edenlere ise Allah' tan rahmet diliyoruz.

Alpagut Köyü kuruluşundan itibaren Belediye dönemine kadar geçen süreçte ki muhtarlık yöneti-min de başarılı olduğu söylenebilir. Başarının arkasındaki faktörün köy yönetiminde görev almak için gösterilen rekabet ile TKİ/ADL. İşletmesinin en faal olduğu dönemlere rastlaması ve bunun pozitif bir şekilde köy menfaatleri için değerlendirilmesi olarak gösterilebilir.


Çünkü, köyün su, yol, elektrik, telefon ve istinat duvarları gibi alt yapı hizmetlerinin, 5 derslikli ilkokul gibi eğitim hizmetlerinin, köy konağı gibi idari hizmetlerin bir çoğu muhtarlık döneminde gerçekleştirilmiştir.


Köy muhtarı olarak en fazla görev yapanlar arasında Mehmet ÇAL ve İsmail BÜLBÜL dür. Yukarıda saydığımız yatırımlarda bu iki muhtar döneminde gerçekleşmiştir.


Köy de 1 adet cami mevcut olup, 1950 yılında yapılmıştır. Kubbesiz olan cami dikdörtgen planlı olarak tamamen ahşap malzeme kullanılarak inşaa edilmiştir.


Minaresi dışında, minber, mihrap ve kürsüsü bulunmakta, sonradan son cemaat bölümü ve ikinci katı ilave edilmiştir.


Kubbeli yeni bir cami yapılması için maddi ve manevi tüm şartların yıllardır bulunmasına hatta derneğin bile kurulmasına rağmen, ne yazık ki yapılamamıştır. Oysa ki, Çiftlik ve Tutuş Köylerinde bu tür camiler inşaa edilmiştir.

Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!